Skoči na glavno vsebino

V teku so priprave na nadstandardno strokovno ekskurzijo nemščine v Celovec, namenjeno učencem od 6. – 9. razreda, predvideno za torek, 23.4.2024. Organizacijo in vodenje bo prevzela agencija Žnider’s. Program in cene najdete spodaj. Razpoložljivost mest je omejena na en avtobus. Prosim, če podpisana in izpolnjena soglasja (učenci jih prejmejo pri urah nemščine) vrnete vsi tisti, ki se ekskurzije zagotovo nameravate udeležiti, najkasneje do konca februarja. Položnico za plačilo ekskurzije prejmete od agencije na svoj elektronski naslov, ki ga zapišete na soglasje. V kolikor bi kdo želel obročno odplačilo, se prosim obrnite na g. Gregorja Kopa (ki ureja našo ekskurzijo) pri agenciji Žnider’s.

Mit freundlichen Grüßen! Rosanda Reibenschuh

PROGRAM za CELOVEC

TRAJANJE: 1 dan

ODHOD: 23. april 2024 (bus)

VSEBINA PROGRAMA:

Odhod avtobusa okoli 07.00 izpred OŠ TONETA ČUFARJA MARIBOR. Posladek ob odhodu. Pot nas bo vodila na izjemno zanimivo Gosposvetsko polje. Ustavili se bomo pri Vojvodskem prestolu, ki so ga Karantanski vojvode uporabljali kot simbol oblasti – izvedeli bomo kako je potekalo ustoličevanje vojvod. Naprej do Celovca, kjer se bomo sprehodili skozi mesto in se ustavili pri glavnih zanimivostih. Slikali se bomo ob možiclju, ki je poplavil mesto, šli preko Glavnega trga, postali ob spomeniku Bernharda von Spanheima, Marije Terezije, … in videli največjo znamenitost mesta – Zmajevo fontano. Vožnja do obale Vrbskega jezera in Minimundusa. Vstopili bomo v svet Minimundusa. Tu je na ogled več kot 150 modelov slavnih zgradb iz vsega sveta v razmerju 1:25. Po ogledu Minimundusa se bomo popeljali z ladjico po Vrbskem jezeru in uživali v lepi naravi. Ostane nam zgolj še vožnja proti domu.

Danke-hvala

CENA: 49 EUR pri 45 učencih v avtobusu

54 EUR pri 40 učencih v avtobusu

CENA VKLJUČUJE: prevoz z avtobusom, cestnine in parkirnine, zunanje oglede po programu, vstopnino v Minimundus, vožnjo z ladjico po Vrbskem jezeru, strokovno vodenje izleta, organizacijo potovanja, prosta mesta za profesorje spremljevalce v skladu s šolsko zakonodajo, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov.

CENA NE VKLJUČUJE:  Prehrano, osebne nakupe, samostojne oglede z vstopninami.

Splošni pogoji so sestavni del potovanja in so vam na voljo v agenciji Žnider`s ali na www.zniders-turizem.com

Dostopnost