Skoči na glavno vsebino

Zaključna ekskurzija za devete razrede je še precej pred nami (9.6.2017) a, ker smo na roditeljskem sestanku dorekli obročno plačevanje, vas tokrat obveščam o finančnem delu.

Starši ste izbrali ponudbo Gorenjska 1, kateri smo dodali še ceno kosila v restavraciji (ki je bila najbolj ugodna) in prevoz. Končna cena izleta s prevozom znaša 79,52€, kar se bo razdelilo na 3 obročna plačila v mesecu marcu, aprilu in maju, ki jih prejmete obračunane na šolskih položnicah. Opis pustolovščine prilagam v spodnjih vrsticah. Učenci prejmejo v podpis tudi pogoje za uporabo zipline-a, ki jih morajo vrniti svojim razredničarkam.

KRAJŠI OPIS PUSTOLOVŠČINE

09.45 Prihod v Planico

10.00 Ogled Planiškega muzeja

11.30 Nepozabni zip line na največji skakalnici na svetu

14.30 Kosilo v restavraciji

16.00 Pustolovski park na Bledu

20.00 Diskoteka

22.00 Odhod domov oz. po dogovoru

DALJŠI OPIS PUSTOLOVŠČINE

Ob 09.45. uri je predviden prihod v Planico oz. dolino pod Poncami. Ledeniška dolina je najbolj poznana po smučarskih skakalnicah in v to se boste lahko prepričali tudi sami, saj je v sklopu Nordijskega centra Planica nastalo 7 novih skakalnic s spremljajočimi objekti, hkrati pa se je izvedla tudi obnova letalnice bratov Gorišek; največja letalnica na svetu je že tradicionalno vsako leto na vrsti kot zadnja v sklopu tekmovanj v smučarskih skokih. Za začetek naše pustolovščine se bomo z inštruktorji podali na letalnico, kjer se bomo pripravili na kar 556 m dolg spust po jeklenici; doživeli bomo občutke slovenskih orlov in svetovne skakalne elite s pomočjo najstrmejšega zip line spusta na svetu. Zagotovo vam bo prelet planiške velikanke in hitrost, ki jo boste pri tem dosegli (do 85 km/), zagotovo še dolgo ostala v prijetnih spominih. 😉 Pa ste pripravljeni na najspektakularnejši spust v življenju? 😉 Skupina, ki bo počivala, si bo v vmesnem času ogledala Planiški muzej, ki se nahaja v osrednjem objektu Nordijskega centra Planica. V njem je zbrana dediščina slovenskega nordijskega smučanja in spoznali bomo lahko junake svetovne skakalne elite, tehnični razvoj skakalnice, opremo, ki se je uporabljala v posameznih obdobjih, in ogromno drugih zanimivosti razvoja smučarskih poletov. Ob približno 13.00. uri se bomo z avtobusom zapeljali na Bled, kjer se bomo najprej okrepčali z okusnim kosilom, nato pa bomo obiskali pustolovski park, ki se nahaja na Straži na Bledu. Za začetek se bomo razdelili v skupine, nato pa bomo pod budnim nadzorom inštruktorjev izvajali zahtevne naloge. Pustolovski park je park doživetij in je zgrajen brez večjih posegov v naravno okolje gozda ter je zato okolju prijazen. Park tako ponuja ekološko ozaveščene pustolovščine za zdravo in zabavno preživljanje prostega časa v naravi, saj so plezalne pustolovščine v gozdu razvrščene tako, da se prilagajajo naravni razporeditvi drevesnih stebel, vej in krošenj. Program sicer fizično ni zahteven in je povsem varen, vendar smo prepričani, da vam bodo različne pustolovščine v parku, številne zahtevne in plezalne poti po drevesih, drogovih, brveh, t. i. flying fox-i in še bi lahko naštevali, pošteno pognale adrenalin po žilah. 🙂 Našega dneva še ne bo konec, saj bomo večer preživeli še v diskoteki, ki bo odprta izključno za nas ali pa morda še za kakšen drug razred osnovne šole. Vsak bo dobil eno brezalkoholno pijačo, nato pa se bomo v ritmih popularne glasbe vrteli, plesali in se zabavali ter tako na najbolj zabaven način zaključili nepozabni izlet ob zaključku šolskega leta. Učenci na izletu potrebujejo V pustolovskem parku in pri ostalih športnih aktivnostih udobna oblačila in športno obutev. V primeru slabega vremena priporočamo vetrovko in dodatno obleko. Vsa ostala oprema bo na voljo pri izvajalcih posamezne aktivnosti.

Cena 72,50 eur + 7,02 prevoz / na učenca. Cena vključuje vse aktivnosti po programu, strokovno vodenje in organizacijo izleta, inštruktorje, kjer so potrebni, izposojo varnostne opreme, kosilo v restavraciji, vstopnino v diskoteko z eno brezalkoholno pijačo in osnovno nezgodno zavarovanje, spremljevalcem razreda pa priznamo izlet brezplačno glede na šolske normative.

Cena ne vključuje avtobusnega prevoza; zato si šola organizira prevoz sama.

Splošno o programu

Pridružujemo si pravico do spremembe vrstnega reda aktivnosti in cene v primeru, da se na izlet prijavi manj kot 20 učencev.

Učenci, ki se bodo udeležili zip line-a, morajo na dan izleta imeti s seboj podpisano izjavo; ob prijavi na izlet vam izjavo posredujemo mi.

FunTura – EPRA d.o.o., info@funtura.si, 040 813 677, marec 2017.

 

 

Dostopnost