Skoči na glavno vsebino

V lepem sončnem vremenu, sicer vetrovnem, so se igrale tekme za področnega prvaka v odbojki na mivki. Prijavljenih je bilo 6 najboljših šol iz občinskega in območnega tekmovanja. Učenke naše šole so s kapetanko Loreno Lorber Fijok v prvi tekmi premagale OŠ Kamnica z rezultatom 2:0 in se jim oddolžile za poraz na občinskem tekmovanju.

Zelo suvereno so pričele z drugo tekmo in premagale OŠ Leona Štuklja,  prav tako z rezultatom 2:0.

Za uvrstitev na polfinalno državno tekmovanje je bilo potrebno premagati še učenke iz OŠ Dušana Flisa Hoče, tako se je tudi zgodilo, premagale so jih z rezultatom 2:0.  Zadnjo četrto tekmo pa so igrale z učenkami OŠ Selnica ob Dravi in jih gladko premagale z rezultatom 2:0. 

Kljub vsem naporom v zadnjih dnevih šole so naše učenke zbrale dovolj poguma, moči in motivacije ter prikazale veliko odbojkarskega znanja, da so premagale svoje nasprotnice.

Veseli smo, ker imamo najboljšo igralko Slovenije v mlajši kategoriji – Loreno Lorber Fijok. Skupaj  z Dašo Klajžar in Anajo Zagoranski Borko so dosegle  lep  uspeh in priigrale prvo mesto Osnovni šoli Toneta Čufarja.

Zaradi odsotnosti nekaterih igralk sta bili na tekmi tudi mlajši učenki Liša Mujagić in Rebeka Višner Šmigoc, ki sta vse leto zavzeto obiskovali  odbojk kot interesno dejavnost.

Iskrene čestitke za naslov področnih prvakinj vsem učenkam!

Meseca septembra se bodo naše učenke borile na polfinalnem državnem tekmovanju za vstop v finale Slovenije.

Mentor : Franja Protner

 

 

Dostopnost