Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 24. 10. 2016, bomo na šoli izvedli tehniški dan na temo Požarna varnost za vse učence naše šole. Dejavnosti bomo razporedili po vzgojno izobraževalnih obdobjih. Tehniški dan se bo za vse učence pričel ob 8.30. Upokojeni poklicni gasilec Oskar Neuvirt, član PGD Malečnik,  bo predaval o požarni varnosti. Predavanju bodo prisluhnili vsi učenci, ki bodo razporejeni v tri skupine po obdobjih.

Učenci od 7. – 9. razreda se bodo po predavanju odpravili na Poklicno gasilsko enoto Maribor, kjer jim bodo pripravili različne dejavnosti.

Učenci od 4. – 6. razreda bodo po predavanju obiskali PGD Pobrežje, kjer jih bodo člani seznanili z delom in pomenom te prostovoljne organizcije, deležni pa bodo tudi praktičnega dela – gašenja.

Učenci od 1. – 3. razreda bodo po predavanju nadaljevali z aktivnostmi  na šolskem igrišču. G. Oskar Neuvirt bo izvedel nekaj praktičnih vaj na temo požarne varnosti, učenci pa si bodo ogledali tudi vozila in drugo opremo potrebno za učinkovito posredovanje ob požarih in drugih nesrečah, kar jim bodo predstavili gasilci PGD Razvanje.

Tim za izvedbo tehniškega dne.

Dostopnost