Skoči na glavno vsebino

Dne, 24. 3. 2017, smo na naši šoli imeli Noč branja. Tema je bila »Drugačnost nas povezuje«. Po uvodu, s pesmijo vokalne skupine naše šole pod vodstvom učiteljice ge. Kerstin Pori, smo nadaljevali z večerom.

Gostili smo dva zanimiva gosta. G. Igor Plohl, ki je zaradi nesrečnega padca na invalidskem vozičku, nam je skozi lastno slikanico “Lev Rogi” predstavil svoje »drugačno« življenje. Predstavitev se je otrok zelo dotaknila, saj je bila zelo doživeta, polna vizualnih učinkov in emocij. Gostili smo tudi go. Anjo Smogavec, s katero sta učenki petega razreda Vita Krajnc Đakovac in Nina Hartman pod vodstvom ge. Bojane Stožer pripravili zanimiv in poučen, malo »drugačen« intervju. Ga. Anja Smogavec ima cerebralno paralizo in nam je predstavila svoj način razmišljanja in spopadanja s svetom.

Večer smo zaključili z delavnicami, kjer smo izdelovali knjižna kazala ter literarno in likovno ustvarjali.

Letošnja novost pa je bila priključitev prvošolčkov, ki so preživeli malo »drugačen« večer na šoli. Prisluhnili so gostoma, za njih pa so bile pripravljene tudi poučne didaktične igre in likovna delavnica.

Hvala vsem za prijeten »drugačen« večer in noč na naši šoli in en »ZMOREM« pozdrav!

Kristina Kaube

Dostopnost