Skoči na glavno vsebino

Dragi starši in učenci!

V teku so že priprave na nadstandardno strokovno ekskurzijo nemščine v Salzburg in na Orlovo gnezdo, namenjeno učencem od 6. – 9. razreda, predvideno za soboto, 27.5.2023. Organizacijo in vodenje bo prevzela agencija Žnider’s. Program in cene najdete v spodnjih vrsticah.

Prosim, če podpisana soglasja za šolo (učenci jih dobijo pri urah nemščine v naslednjih dneh) vrnete vsi tisti, ki se ekskurzije zagotovo nameravate udeležiti, najkasneje do konca marca.

Svojo uradno prijavo, način plačila (obroki) in zavarovanje uredite preko spletnega obrazca, ki ga najdete na:

https://zniders-turizem.com/7432-os-toneta-cufarja-salzburg-berchtesgaden/

                                          GESLO 7432

Mit freundlichen Grüßen! Rosanda Reibenschuh

PROGRAM STROKOVNE EKSKURZIJE:

ODHOD: 27. maj 2023 (bus)

1.DAN: MARIBOR – ORLOVO GNEZDO – RUDNIK SOLI Berchtesgaden – SALZBURG – MARIBOR

Odhod avtobusa ob 05.00 izpred šole. Posladek ob odhodu. Vožnja v Nemčijo, na Bavarsko (Berchtesgaden), ki velja za eno najlepših pokrajin v Nemčiji. Najprej se bomo zapeljali v Obersalzberg, kamor bomo prispeli okoli 10.00, od tam dalje pa z lokalnim avtobusom na vrh Kehlsteina, kjer na višini 1834 metrov stoji Hitlerjevo Orlovo gnezdo. To alpsko trdnjavo je Hitler dobil za 50. rojstni dan. Z vrha se nam bo ponudil tudi čudovit razgled na salzburško kotlino in bavarski žep z ledeniškim jezerom Königssee ob vznožju slikovite gore Watzmann.

Po ogledu se bomo podali do rudnika soli v Berchtesgadnu, kjer bomo nekje med 13.30 – 15.30. V zaščitnih rudarskih oblačilih se bomo spustili v globine. Rudarski vozički nas bodo popeljali globoko pod zemljo, po toboganih še globlje do podzemnega slanega jezera. Po vrnitvi na površino bomo odložili zaščitna oblačila in po želji kupili še fotografijo, posneto v rudniku, ali spominek.

Sledi vožnja do centra Salzburga, kamor bomo prispeli okoli 16.00 in ostali do približno 19.00. Ogledali si bomo znamenitosti starega mestnega jedra, ki je na seznamu kulturne dediščine UNESCA: Mozartova rojstna hiša, Mozartov spomenik, mimo enega največjih vodnjakov v Evropi do vladne palače salzburških nadškofov – impresivna trinadstropna stavba s 180 prostori je ena bolj markantnih znamenitosti mesta, baročni park Mirabell, stolnica iz 12. st, festivalne dvorane, kjer prirejajo tradicionalne Salzburške poletne igre, ter se po želji tudi povzpeli na trdnjavo nad mestom… V znameniti Fürstovi slaščičarni se boste lahko posladkali z originalnimi Mozartovimi kroglicami. Nekaj bo prostega časa v centru za uživanje v živopisanem vrvežu Salzburga. Počasi se bomo poslovili in se po najkrajši poti zapeljali proti domu, kamor bomo prispeli do polnoči.

DANKE-HVALA!!!

AGENCIJA KONTAKT: Žnider’s Turizem, ul. Vita Kraigherja5, MB www.zniders-turizem.com, info@zniders-turizem.com Tel.: +386 2 231 0071, +386 2 231 0070

CENA: 70 EUR Pri 45 učencih v avtobusu 77 EUR Pri 40 učencih v avtobusu 84 EUR Pri 35 učencih v avtobusu

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, vse oglede po programu, posebni lokalni avtobus ter dvigalo na Orlovo gnezdo, vstopnino v rudnik soli Berchtesgaden, prosta mesta za učitelje-spremljevalce, kot predpisuje šolska zakonodaja (1 učitelj na 15 učencev), odlično vodenje in organizacijo ekskurzije, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov ter posladek ob odhodu.

CENA NE VKLJUČUJE:  Prehrano, osebne nakupe, samostojne oglede z vstopninami.

 

Splošni pogoji so sestavni del potovanja in so vam na voljo v agenciji Žnider`s ali na www.zniders-turizem.com

Dostopnost