Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši in skrbniki!

Kot smo vas že seznanili, je na podlagi sklepa Vlade RS št. 18100-7/2020/2 in odredbe ministra za zdravje začasno prepovedano zbiranje ljudi v šolah. To pomeni, da se izobraževalna dejavnost v šolah ne bo izvajala fizično.

V ta namen vam posredujemo še nekaj informacij:

  1. V tednu od 16. 3. do 20. 3. še ne bo potekal pouk v skladom z urnikom. Prvi teden bo namenjen vzpostavljanju kontaktov in učenju dela s pomočjo okolja Teams v okviru Office 365 oz. preko spletne strani. Vsak razrednik vas bo preko eAsistenta obvestil na kakšen način bo potekalo delo z učenci v vašem razredu – preko spletne strani in e-pošte ali preko Teams učilnic.
  1. Vsi starši učencev od 1. do 4. razreda boste od razrednika v naslednjih dneh dobili kodo za vstop v Teams okolje. Navodila za vstop bodo na spletni strani. Učenci od 5. do 9. razreda so svoje kode že dobili. Razredniki od 1. do 4. razreda se bodo potem, glede na število vključenih učencev v Teams učilnice odločili kaj bodo uporabljali.
  1. Tudi strokovni delavci se dela s Teams učilnicami šele učimo, zato prosimo starše za razumevanje.
  1. Natančna navodila o dostopu do učilnic in spletnih gradiv dobite takoj, ko bo sistem vzpostavljen.
  1. Starše še enkrat prosim, da spremljate obvestila na eAsistentu, še posebej sedaj na začetku, ko sistem dela na daljavo še vzpostavljamo.
  1. Staršem predlagamo, da skupaj z vašimi otroci naredite urnik dela za čas od ponedeljka do petka v času izrednih razmer. V ta namen vam bomo posredovali tudi obrazec, v katerega otroci vpišejo za vsak dan kaj bodo delali in se sproti skupaj z vami spremljajo ali so svoje delo opravili. Vsak dan naj imajo vsaj 2x čas za telesno aktivnost. Navodila bodo objavljena na spletni strani in v učilnicah. To je čas, ko lahko razvijamo odgovornost učencev za svoje delo. Izkoristite to priložnost.
  1. Čez vikend naj imajo učenci prosto oz. čas za igro.
  1. V primeru, da učenci v četrtek ali petek domov niso odnesli vseh zvezkov, učbenikov in ostalega gradiva, ki ga bodo potrebovali, domov, lahko pridete to iskat v ponedeljek, torek ali sredo med 8.00 in 12.00.
  1. Vemo, da je to čas, ko bo veliko dela in odgovornosti padlo na starše. Prosimo vas, da kljub temu upoštevate vsa navodila strokovnjakov glede stikov z drugimi osebami. Samo skupaj z odgovornim obnašanjem bomo zmogli premagati to bolezen z najmanjšimi možnimi posledicami.

Maribor, 16. 3. 2020

Ravnateljic mag. Špela Drstvenšek

Dostopnost