Skoči na glavno vsebino

Učenci od 1. do 3. razreda prinesejo ta dan v šolo svoje najljubše igrače (punčke, vozičke, avtomobile, kocke …), s katerimi se bodo lahko prosto igrali zadnji dve šolski uri pouka. Igrali se bodo na šolskem igrišču, kjer bomo pripravili različne dejavnosti po želji otrok. V primeru slabega vremena bodo igralne urice potekale v učilnicah.

 

Učenci 4. in 5. razredov gredo na malico ob 8. 45 in se nato ob 9. 05 odpravijo peš na Glavni trg, kjer si bodo ob 10.00 ogledali predstavo Miškinega gledališča z naslovom Vililandija. Po predstavi se lahko otroci pridružijo različnim delavnicam in igram, ki jih na trgu pripravlja ZPM. Ogledali si bomo tudi razstavo gob. Prihod v šolo je predviden ob 12. 00.  Sledi prosta igra na šolskem igrišču do konca rednega pouka.

 

Učenci od 6. do 9. razreda gredo na malico ob 9. 00 in se nato ob 9. 15 odpravijo  peš na Glavni trg, kjer se bodo ob 10. 00 priključili delavnicam Centra eksperimentov Maribor z naslovom Zavrtimo barve v vetru. Po delavnicah se lahko otroci pridružijo različnim dejavnostim in igram, ki jih na trgu pripravlja ZPM. Ogledali si bomo tudi razstavo gob. Prihod v šolo je predviden ob 12. 10.  Po povratku nadaljujejo s poukom po urniku.

 

V primeru slabega vremena učenci od 4. do 9. razreda s seboj prinesejo družabne igre, z njimi si bodo ob prijetnem druženju s sovrstniki popestrili zadnji dve šolski uri pouka.

V času tedna otroka bomo ves teden imeli malico po izboru učencev, ta teden ne bo domačih nalog.  

 

Organizatorke tedna otroka:

Alenka J. Mašek, Mateja Ajdič, Jožica Špec

Dostopnost