Skoči na glavno vsebino

Dragi starši in učenci!

V teku so priprave na nadstandardno strokovno ekskurzijo nemščine na Dunaj, namenjeno učencem od 7. – 9. razreda, predvideno za petek in soboto, 27. in 28.3.2020. Organizacijo in vodenje bo prevzela agencija. Program in cene so opisane spodaj. Povezali smo se z OŠ Kungota, da bo številčno ekskurzija zagotovo izvedena.

Učenci bodo soglasja in prijavnico prejeli v naslednjem tednu. Prosim, če podpisana soglasja in izpolnjene prijavnice vrnete vsi tisti, ki se ekskurzije zagotovo nameravate udeležiti čimprej. Podatki se bodo posredovali turistični agenciji, pri kateri se bo uredilo plačilo in zavarovanje.

Mfg, Rosanda Cuder

PROGRAM DUNAJ, 27.-28.3.2020
TRAJANJE: 2 dni
ODHOD: 27.03. 2020 (bus)
VSEBINA PROGRAMA:
1.DAN: MARIBOR-KUNGOTA-DUNAJ
Posladek ob odhodu. Izpred šole se bomo odpravili okoli 13.00. Dunaj prihajamo. Srečanje z znamenitim Ringom: Opera, Umetnostni in Naravoslovni muzej, Mestna hiša, parlament, Votivna cerkev, borza… Odpeljali se bomo do Naravoslovno-zgodovinskega muzeja. Na 8.700 m² bomo »potovali« skozi zgodovino zemlje in spoznavali neverjetna čudesa narave. Z dvigalom se bomo povzpeli na Donauturm-Donavski stolp, od koder se nam bo odprl lep razgled na Dunaj. Večerja in nočitev.
2. DAN: DUNAJ – KUNGOTA-MARIBOR
Zajtrk. Podali se bomo na ogled mesta-skozi dvorišče Hofburga, mimo avstrijske nacionalne knjižnice ter Kapucinskih grobnic, ki si jih bomo, po želji, ogledali. Nato do Štefanove cerkve. Nekaj prostega časa za kosilo ali sprehod po Kärtnerstraße. Najprej do dvorca Schönbrunn, ki si ga bomo od zunaj ogledali. Spoznali boste blišč Habsburške monarhije. Sprehodili se bomo po čudovitih vrtovih, se povzpeli do Gloriette ter si ogledali najstarejši živalski vrt na svetu. Ustanovljen je bil že leta 1752. Številne eksotične živali, ki danes krasijo živalski vrt, so darila državnikov in diplomatov z vsega sveta. Prosto za kosilo. Vožnja in zunanji ogled znamenite hiše, ki jo je skonstruiral Hundertwasser. Vrnitev v Slovenijo. DANKE-HVALA!!!
CENA:
110 EUR
Pri najmanj 45 učencih v avtobusu
117 EUR
Pri najmanj 40 učencih v avtobusu
122 EUR
Pri najmanj 35 učencih v avtobusu
CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz , cestnine in parkirnine, vse zunanje oglede po programu, 1 polpenzion na Dunaju, oz. okolici v hotelu **/***, prosta mesta za profesorje-spremljevalce (1 prosto mesto na 15 dijakov), odlično vodenje in organizacijo potovanja, vstopnino za vzpon z dvigalom na Donauturm, vstopnino v živalski vrt, naravoslovno-zgodovinski muzej je brezplačen za vse do 19. leta, DDV, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov ter posladek pri odhodu.
CENA NE VKLJUČUJE: vstopnin po želji, osebnih stroškov.
Splošni pogoji so sestavni del potovanja in so na voljo v agenciji Galileo 3000 ali na www.galileo3000.si

Dostopnost