Skoči na glavno vsebino

V teku so priprave na enodnevno strokovno ekskurzijo nemščine na Dunaj, namenjeno učencem od 6. – 9. razreda, predvideno za soboto, 7.4. 2018. Izračun cene in okviren opis programa najdete spodaj. Število mest je omejeno na 1 avtobus. Prosim, če podpisana soglasja (učenci jih prejmejo pri urah nemščine) vrnete vsi tisti, ki se ekskurzije zagotovo nameravate udeležiti, najkasneje do 5.3.2018.

VSEBINA PROGRAMA:

Jutranji odhod iz Maribora. Posladek ob odhodu. Avtobusni prevoz do Dunaja. Najprej do dvorca Schönbrunn. Spoznali boste blišč Habsburške monarhije. Sprehodili se bomo po čudovitih vrtovih, se povzpeli do Gloriette ter si ogledali najstarejši živalski vrt na svetu. Ustanovljen je bil že leta 1752. Številne eksotične živali, ki danes krasijo živalski vrt, so darila državnikov in diplomatov z vsega sveta. Odpeljali se bomo do naravoslovno-zgodovinskega muzeja. Na 8.700 m² bomo »potovali« skozi zgodovino zemlje in spoznavali neverjetna čudesa narave. Prost čas za kosilo. Sledi srečanje z znamenitim Ringom (Opera, Umetnostni in Naravoslovni muzej, Mestna hiša, Univerza, Borza,…). Sprehodili se bomo do Štefanove cerkve in po Kärtner Strasse, morda kos Sacherjeve torte v kateri od slaščičarn, nekaj prostega časa. Po ogledih se bomo počasi poslovili. Vrnitev v Slovenijo v večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, vse zunanje oglede po programu, prosta mesta za učitelje-spremljevalce, vstopnino v živalski vrt, vodenje in organizacijo potovanja, DDV, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov ter posladek pri odhodu. CENA NE VKLJUČUJE: osebnih stroškov

CENA: Cena 40 EUR pri 70-75 učencih, 43 EUR PRI 45 učencih.

Dostopnost